Parallax image

Almira mpiskota me elies kai graviera

Μπισκότα & Κουλουράκια
Next Project Κουλουράκια Κανέλας Κουλουράκια Κανέλας

Almira mpiskota me elies kai graviera


Υλικά:

* 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
* 150 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
* 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο γάλα
* ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι χοντρό
* 10 γραμμάρια ζάχαρη
* ½ κουταλάκι γλυκού θρούμπι (ή ρίγανη εναλλακτικά)
* 300 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά. Στην αρχή θα δούμε να δημιουργείται μια τριφτή ζύμη και να μην μας δίνει την αίσθηση ότι θα ενωθεί. Στη συνέχεια όμως με επιμονή, ζυμώνοντας θα δούμε ότι τα υλικά ενώνονται.

Στην πορεία και αφού έχει δημιουργηθεί μια ζύμη σκληρή θα προσθέσουμε τις ελιές και θα τις ενσωματώσουμε στο ζυμάρι. Ίσως δούμε ότι από την υγρασία που έχουν κολλάει στα χέρια μας η ζύμη. Τότε απλά θα ρίξουμε μια – δυο κουταλιές αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να μην κολλάει. Το αλεύρι θα το προσθέσουμε σταδιακά λίγο – λίγο για να «πάρει» το ζυμάρι όσο χρειαστεί. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα χρειαστεί αλλά υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο.

Φτιάχνουμε μια μπάλα ζύμης και την τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας μας. Πασπαλίζουμε γύρω γύρω με αλεύρι πριν αρχίσουμε να την δουλεύουμε.

Φτιάχνουμε τώρα ένα μπαστούνι ζύμης πλάθοντάς την. Το μήκος του μπαστουνιού πρέπει να είναι περίπου 36 εκατοστά. Κλείνουμε το μπαστούνι μέσα σε διάφανη μεμβράνη και κατόπιν το τοποθετούμε προσεκτικά στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες (μέχρι να δούμε ότι έχει σκληρύνει πολύ). Σε αυτή τη φάση μπορούμε να το διατηρήσουμε για πολύ καιρό στην κατάψυξη ή για 3-4 μέρες στο ψυγείο. Βγάζουμε το μπαστούνι από το ψυγείο (στην περίπτωση της κατάψυξης απλά το ξεπαγώνουμε από βραδύς στη συντήρηση του ψυγείου). Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε ροδέλες πάχους  7-8  χιλιοστών περίπου και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, κοντά το ένα στο άλλο γιατί δεν φουσκώνουν κατά το ψήσιμο. Δεν γίνονται τραγανά, αλλά παίρνουν ένα όμορφο ροδοψημένο χρώμα απ΄ έξω. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν απόλυτα και κατόπιν τα διατηρούμε σε κουτί μπισκότων για 2 μέρες ή στο ψυγείο για περισσότερες.
Βγαίνουν περίπου 40 μπισκότα.

Ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Χρυσαυγή Μπόμπολα

Aktie
Almira mpiskota me elies kai graviera
Drucken Sie das Rezept