Parallax image

Kanelonia me kima kai mpesamel

Spaghetti & Risotto
Next Project Κολοχτύπα με μακαρόνια Κολοχτύπα με μακαρόνια

Kanelonia me kima kai mpesamel


Υλικά

24 κανελόνια

Για τη γέμιση:

* 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
* λίγο ελαιόλαδο
* 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1 φλ. τσαγιού τριμμένη ντομάτα
* 1/2 ξύλο κανέλας
* 1 κ.γλ. ζάχαρ
* αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* 2 αυγά χτυπημένα

Για τη μπεσαμέλ:

* 1 λίτρο γάλα
* 1 φύλλο δάφνης
* 3 πρέζες μοσχοκάρυδο τριμμένο
* 100 γρ. βούτυρο
* 100 γρ. αλεύρι
* αλάτι
* έξτρα μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα, για περίπου 7 λεπτά. Ρίχνουμε σκόρδο, κρεμμύδι και το ξύλο κανέλας. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να στεγνώσει ο κιμάς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Για τη μπεσαμέλ: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το γάλα με τη δάφνη και δύο πρέζες από το μοσχοκάρυδο (να μην βράσουν). Σε μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε πρώτα το μισό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια ξαναβάζουμε στη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και μία πρέζα μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Ρίχνουμε δύο κουταλιές από τη μπεσαμέλ σε ταψί. Γεμίζουμε με τον κιμά τα κανελόνια και τα ακουμπάμε στο ταψί με τη μπεσαμέλ. Περιχύνουμε τα κανελόνια με τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα σκεπασμένα. Δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει η κρέμα.

Aktie
Kanelonia me kima kai mpesamel
Drucken Sie das Rezept