Parallax image

Λικέρ Αρμπαρόριζας από κρασί

Home made Drinks & Liqueur
Next Project Apricot liqueur Apricot liqueur
Lemontselo Previous Project Lemontselo

Λικέρ Αρμπαρόριζας από κρασί


Materials and Execution of Recipe

Υλικά:

* 1500 ml καλό λευκό κρασί (προτιμώ ξηρό)
* 30-50 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
* 400 γραμμάρια ζάχαρη (εγώ βάζω καστανή και για χρώμα)
* 1 ξύλο κανέλα Κεϋλάνης
* 5-6 γαρίφαλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μεγάλη γυάλα που κλείνει αεροστεγώς. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει λίγο η ζάχαρη. Κλείνουμε και αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για 15 μέρες. Αν δεν θέλουμε έντονη γεύση, μετά από τρεις ημέρες βγάζουμε το ξύλο της κανέλας. Συχνά ανακινούμε τη γυάλα, ώστε να λιώσει η ζάχαρη.

Γεωργία Κουτσούκου

 

Share
Λικέρ Αρμπαρόριζας από κρασί
Print the Recipe