Υλικά:
* 1 κιλό σταφύλι ποικιλία νυχάκι
* 1 1/2 κιλό ζάχαρη
* Αμύγδαλα ελαφρός καβουρδισμένα,και αποφλοιωμένα
* Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Σταφύλι ποικιλία νυχάκι το οποίο πλένουμε πολύ καλά ,και το αφήνουμε να στραγγίξει. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από μέσα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας το σταφύλι και προσθέτουμε και την ανάλογη ζάχαρη, συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό (δύο σφηνάκια).Αφήνουμε τα υλικά μας στην άκρη με την κατσαρόλα ώστε να βοηθήσουμε την ζάχαρη να αρχίσει να υγροποιηθεί. Αρχίζουμε το βρασμό του γλυκού μας σε χαμηλή φωτιά ώσπου βγάλει το σταφύλι τα υγρά του.
Περιμένουμε το γλυκό μας να δέσει και προς το τέλος ρίχνουμε τον χυμό ενός λεμονιού.
Στο τέλος και αφού κρυώσει γεμίζουμε τις ρόγες του σταφυλιού με το αμύγδαλο!
Μικρά μυστικά :
Για τα αμύγδαλα πρώτα τα καβουρδίζω,και έπειτα τα προσθέτω σε καυτό νερό ,ώστε να φουσκώσουν και να αποφλοιωθούν εύκολα!!!
Κάθε γλυκό κουταλιού που θέλουμε να φτιάξουμε ,πρέπει να είναι εποχής,ώστε να έχει την γεύση του,καθώς επίσης κατά την διάρκεια του ψησίματος δεν θα πρέπει να σκεπάζονται γιατί τότε σκουραίνουν και έχουμε ένα αποτέλεσμα εμφανισιακά ,άλλα και γευστικά μη ικανοποιητικό.