Υλικά:
* 3 κούπες αλεύρι
* 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
* 1/2 κούπα βούτυρο μαλακό
* 2 αυγά
* 1-2 βανίλιες
* 1 κ. σ. κανέλα σκόνη
* 2 κ. γ. μπέικιν παουντερ
* Λίγο αλάτι
Για το πασπάλισμα:
* Ζάχαρη κρυσταλλική & κανέλα.
Εκτέλεση:
Στο μιξερ χτυπάμε πολύ καλά και για αρκετή ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη. Τα αφρατέυουμε μέχρι να γίνουν λεία κρέμα και άσπρα.
Ενσωματώνουμε τα αυγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά , ενώνουμε τα δύο μίγματα και δημιουργούμε μια λεία , βουτυράτη ζύμη μπισκότου.
Τη ζύμη του μπισκότου πρέπει να την αφήσουμε στο ψυγείο να παγώσει λίγο και να σφίξει πριν την δουλέψουμε. Ανοίγουμε με τον πλάστη την ζύμη σε πάχος 5 χιλιοστών περίπου και κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα και μέγεθος. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Με απαλό χέρι ακουμπάμε την πάνω πλευρά του μπισκότου στο μείγμα ζάχαρη - κανέλα για να το καλύψει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C για 20 λεπτά περίπου.