Υλικά:
* 500γρ ρεβίθια
* 500γρ σπανάκι
* 1 μεγάλο κρεμμύδι
* ½ ματσάκι μαϊντανό
* 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
* 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
* Αλάτι ,πιπέρι
* Λάδι
Εκτέλεση:
Bάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν όλο το βράδυ.
Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τα ντοματάκια, και τον πελτέ.Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα ρίχνουμε το σπανάκι αλάτι πιπέρι και λίγο νερό .όταν μαραθεί το σπανάκι ρίχνουμε τα ήδη βρασμένα ρεβίθια τον μαϊντανό ανακατεύουμε , διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι , χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε τα ρεβίθια με το σπανάκι μέχρι να δέσει η σάλτσα.