Υλικά:
* 1 ποτήρι φάβα (αν βρείτε Σαντορίνης, προτιμήστε την!)
* 3 ½ ποτήρια νερό
* 1 φύλλο δάφνη
* αλάτι
* λίγο ελαιόλαδο
* 2 – 3 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο ή αποξηραμένο
* 150 γρ. σύγκλινο κομμένο σε μπαστουνάκια
* ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Πλένουμε τη φάβα και την βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό και τη δάφνη. Ανάβουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη φάβα μας φροντίζοντας να αφαιρούμε τον αφρό που κάθε τόσο μαζεύεται στην επιφάνεια με μια τρυπητή κουτάλα.
Προς το τέλος αλατίζουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το φασκόμηλο μέχρι να μυρίζει αλλά όχι να καεί. Σοτάρουμε καλά το σύγκλινο απ’ όλες τις πλευρές να ροδίσει.
Σερβίρουμε τη φάβα με το σύγκλινο από πάνω, μπόλικο ελαιόλαδο και καλή μας όρεξη!
Ευφροσύνη Κάτσουνα