Υλικά:
* μπόλικο ελαιόλαδο για να τσιγαρίσουμε τα παρακάτω
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
* 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
* 1 κιλό φρέσκα κουκιά καθαρισμένα
* 300 γρ. αρακά
* 1 ποτηράκι λευκό κρασί
* ζωμό λαχανικών
* 2 ματσάκια αγριομάραθο ψιλοκομμένα
* αλάτι, πιπέρι
* λίγο αλεύρι
* γιαούρτι, οποιοδήποτε της αρεσκείας σας, θα πρότεινα πρόβειο
* λίγη πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το άσπρο μέρος από τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τα κουκιά, τον αρακά και συνεχίζουμε ανακατεύοντας για λίγο ακόμη. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε αρκετό ζωμό και, μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε στο μέτριο.
Στη μέση της διαδικασίας ρίχνουμε το μάραθο και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις το φαγητό μας ψηθεί, δένουμε τη σάλτσα του προσθέτοντας αλεύρι το οποίο έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό. Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι στη μέση και λίγη πάπρικα.
*Αν έχετε λίγη μυζήθρα, ανακατέψτε την με το γιαούρτι για πιο πικάντικη νότα.
Ευφροσύνη Κάτσουνα