Υλικά:
* ½ κιλό (δηλ. ένα σακουλάκι) φασόλια μέτρια
* 1 κρεμμύδι
* 2-3 μέτρια καρότα
* 2-3 κλωνάρια σέλινο
* 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
* 1/2 κονσέρβα ντοματάκια & λίγο πελτέ
* μαϊντανός
* αλάτι
Εκτέλεση :
Βαζουμε απο το βράδυ τα φασόλια σε νερό να μουλιάσουν.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε 3 – 4 κουτ. σούπας λάδι το κρεμμύδι, τη σελινόριζα και το καρότο, ίσα να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε τα φασόλια στραγγισμένα και ξεπλυμένα, μπόλικο νερό να σκεπάσει καλά τα υλικά και να τα ξεπερνά κατά 2 – 3 δάχτυλα.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Τότε προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ καθώς και αλάτι (όχι νωρίτερα, για να μη σκληρύνουν τα φασόλια) και βράζουμε για άλλα 45 λεπτά μέχρι να χυλώσει η φασολάδα.