Υλικά :
* 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά φρέσκο
* 2 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
Για την μπεσαμέλ :
* 5 ποτήρια φρέσκο γάλα
* 5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
* λίγο αλάτι , πιπέρι
* 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
* 1 αυγό
* 1 κουτ.σούπας βιτάμ
Εκτέλεση :
1ο βήμα :Τσιγαρίζουμε τον κιμά με λίγο κρεμμυδάκι,προσθέτουμε δυο τριμμένες ντομάτες η ντοματάδα,ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, ένα ξυλάκι κανέλα και αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά, Εν τω μεταξύ ελέγχουμε κάθε τόσο αν χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό (ο κιμάς στο τέλος πρέπει να είναι σχετικά ζουμερός)
2ο βήμα :Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια για δέκα περίπου λεπτά,να είναι αλ ντεντε
3ο βήμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το κορν φλάουρ σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα,κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ και το αυγό πολύ γρήγορα ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις,προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο,λίγο αλάτι και προαιρετικά τριμμένο τυρί.
Το στήσιμο :
Σε ένα ταψί απλώνουμε την μισή ποσότητα των μακαρονιών,στη συνέχεια τοποθετούμε το μισό επίσης κιμά,συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τέλος τον υπόλοιπο κιμά, Αφού έχουμε τελειώσει με το στρώσιμο των υλικών απλώνουμε την μπεσαμέλ να πάει παντού με μια κουτάλα.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά μέχρις ότου πάρει η μπεσαμέλ ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.