Υλικά:
* βλήτα καθαρισμένα και πολύ καλά πλυμένα
* μικρά φρέσκα κολοκυθάκια
* φρέσκα μαυρομάτικα φασόλια καθαρισμένα
* αλάτι
* ντομάτες, αγγουράκια και κρεμμύδι
* ελαιόλαδο
* φρέσκο χυμό λεμονιού ή ξύδι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα βλίτα σε αλατισμένο νερό. Μόλις τα βγάλουμε από την κατσαρόλα, βράζουμε τα κολοκυθάκια. Αλλάζουμε το νερό, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα φασολάκια. Μόλις κρυώσουν, τα σερβίρουμε σε μια βαθιά πιατέλα και από πάνω ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τα αγγουράκια και το κρεμμύδι.
Περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού ή το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Ευφροσύνη Κάτσουνα