Υλικά:
* Σταμναγκάθι
* Μυζήθρα Κρήτης
* Απάκι Κρήτης
* Ελαιόλαδο
* Ελάχιστο αλάτι
* Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το σταμναγκάθι και το προσθέτουμε σε βραστό νερό.Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά, αποσύρουμε από το νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Παίρνουμε την φωλιά του ντάκου και την περνάμε ελαφρώς κάτω απο την βρύση με τρεχούμενο νερό. Ρίχνομαι στο σταμναγκάθι το ελαιόλαδο το αλάτι και το χυμό λεμονιού, και το βάζουμε μέσα στη φωλιά.
Στο τέλος συμπληρώνουμε την μυζήθρα μαζί με το απάκι.