Parallax image

Στάκα με αυγά

Appetizer
Next Project Ψωμί εφτάζυμο Ψωμί εφτάζυμο
Στάκα Previous Project Στάκα

Στάκα με αυγά


Υλικά:

* 5 – 6 κουταλιές στάκα
* 1 – 2 κουταλιές αλεύρι
* λίγο νερό
* 2 αυγά
* λίγο αλάτι
* λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κατ' αρχάς σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη στάκα σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, και μόλις αρχίσει να «κόβει» ρίχνουμε λίγο νερό ανακατεύοντας για να γίνει κρεμώδης.
Υπάρχουν δυο τρόποι για να ολοκληρώσουμε αυτή τη συνταγή. Ο εύκολος είναι να τηγανίσουμε από πριν τα αυγά μάτια και να τα προσθέσουμε στη στάκα αφού ψηθεί και λίγο πριν σερβίρουμε. Ο δύσκολος τρόπος είναι να αφήσουμε τη στάκα να βγάλει λίγο βούτυρο και μέσα εκεί να ρίξουμε τα αυγά και να τα τηγανίσουμε με το στακοβούτυρο.
Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Συνοδεύεται με αμέτρητες φέτες από φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί για ονειρεμένες βουτιές.

Ευφροσύνη Κάτσουνα

Aktie
Στάκα με αυγά
Drucken Sie das Rezept