Υλικά :
* 1 κιλό σουπιές
* 1 κιλό σπανάκι
* 1/2 κούπα ελαιόλαδο
* 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
* 300 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
* 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
* χυμό από 1-1 1/2 λεμόνι
* αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε, πλένουμε 3-4 φορές το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και τη ντομάτα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές, τις σοτάρουμε λίγο, προσθέτουμε τη ντομάτα, τη σοτάρουμε 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να βράσει η σουπιά στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς να προσθέσουμε νερό.
Όταν ψηθεί η σουπιά προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται, και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.