Parallax image

Καλαμάρια κοκκινιστά με ελιές

Ψάρι & Θαλασσινά
Next Project Μπακαλιάρος Λεμονάτος Μπακαλιάρος Λεμονάτος
Καλαμαράκι φρέσκο στη σχάρα με αγουρόλαδο και θαλασσινό αλάτι Previous Project Καλαμαράκι φρέσκο στη σχάρα με αγουρόλαδο και θαλασσινό αλάτι

Καλαμάρια κοκκινιστά με ελιές


Υλικά :

* 1 κιλό καλαμαράκια κατεψυγμένα
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* 1 ματσάκι άνηθο 
* 300 γρ ελιές πράσινες - μαύρες 
* 1 κουτί χυμό ντομάτας 
* αλάτι  πιπέρι
* λίγο ελαιόλαδο 
* λίγο κόκκινο κρασί

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε ροδέλες λεπτές τα μουστάκια τα βάζουμε ολόκληρα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο σε μια κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι με τα καλαμαράκια να τσιαγαριστούν για δέκα λεπτά, έπειτα ρίχνουμε το κρασί να πάρει μια βράση και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το χυμό ντομάτας τις ελιές, αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά να σιγοβράσει. Μόλις χυλώσει η σάλτσα,περίπου 30 με 40 λεπτά μετά που θα ρίξουμε την ντομάτα και είναι έτοιμο σερβίρουμε με τηγανιτή πατάτα.

Aktie
Καλαμάρια κοκκινιστά με ελιές
Drucken Sie das Rezept