Υλικά για το ζυμάρι :
* 1 κιλό Αλεύρι
* 1-2 κουταλάκια αλάτι
* 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
* 1/2 φλυντζάνι τσικουδιά
* 2 περίπου ποτήρια νερό (η απλά όσο χρειαστεί στο ζύμωμα )
Για την γέμιση :
* 750 γραμμάρια μυζήθρα καλή
* Μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση :
Βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι σε ένα μπολ,ανοίγουμε έναν κύκλο στο κέντρο όπου εκεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο ,την τσικουδιά ,και σιγά σιγά το νερό. Αρχιζοντας να πλάθουμε την ζύμη μας έτσι ώστε να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια μας!!!!
Αφήνουμε αρκετά το ζυμάρι σε θέση να ''ξεκουραστεί''και στη συνέχεια κόβουμε και κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος σχεδόν μανταρινιού. Όσο είναι το ζυμάρι σε μέγεθος ,τόσο πρέπει να είναι και η μυζήθρα μας πλασμένη στο χέρι μας. Ανοίγουμε με τα δάκτυλά μας το ζυμάρι κάνουμε μια φωλιά και προσθέτουμε μέσα την μυζήθρα, αρχίζουμε και τραβάμε τις άκρες από το ζυμάρι έτσι ώστε να κλείσουμε την μυζήθρα μέσα σαν πουγκί.
( ανοίγουμε με τα δάκτυλα ,η και με τον πλάστη )ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι η σε πλάκα ψησίματος χωρίς λάδι.