Υλικά :
* 1 κιλό κάστανα
* 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
* 4 σκελίδες σκόρδο
* ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
* 4 μεγάλα μανιτάρια Portobello
* ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
* 3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
* 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτα
* αλάτι
* πιπέρι
* 1 ξύλο κανέλα
* 4 – 5 μοσχοκάρφια
* 2 φύλλα δάφνης
* Νερό
Εκτέλεση :
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τα κάστανα και τα βάζουμε στον φούρνο για λίγο σε δυνατή φωτιά, για να μπορούμε να τα καθαρίσουμε πιο εύκολα. Τα κρατάμε στην άκρη και σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί.
Σειρά έχουν τα κάστανα, που τα αφήνουμε λίγο να τσιγαριστούν με τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε με την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε νερό σχεδόν να τα σκεπάσει και, μόλις πάρει βράση το φαγητό μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε καρτερικά να σιγομαγειρευτεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό. Μόλις η σάλτσα δέσει, το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Ευφροσύνη Κάτσουνα