Υλικά για 1 μεγάλο ποτήρι:
* 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό μήλο ή μηλίτη (cider)
* 1 ξύλο κανέλα
* 1 κουταλιά γλυκού μέλι (ή όσο θέλετε)
* ¼ φλιτζανιού ή περισσότερο (όσο θέλετε) λικέρ κρέμα –μπράντι (πχ. Bailey's)
* 2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι (Grand Marnier ή Quantreaux)
* 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγύ (προαιρετικά)
* κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε τον χυμό μήλο ή τον μηλίτη, μαζί με την κανέλα και το μέλι, ανακατώνοντας να διαλυθεί. Σε ποτήρι χοντρό με χέρι ή σε διάφανη κούπα του καφέ, βάλτε τα ποτά και περιχύστε με τον ζεστό χυμό, ανακατώνοντας να αναμιχθούν. Βάλτε από πάνω τη σαντιγύ, αν την χρησιμοποιείτε. Θα μείνει στην επιφάνεια. Πασπαλίστε με λίγη κανέλα και σερβίρετε αμέσως.
Αγλαΐας Κρεμέζη, Κώστα Μωραΐτη