Parallax image

Artichokes with broad beans

Greens & Vegetables
Next Project Stuffed pumpkin Stuffed pumpkin

Artichokes with broad beans


Materials and Execution of Recipe

Υλικά:

* 500 Γραμμαρ. Κουκιά
* 10 Αγκινάρες
* 1 Φλυντζάνι ελαιόλαδο
* 6-7 Κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1 Κρεμμύδι ξερό
* 1 ματσάκι άνηθο
* αλάτι, πιπέρι
* 1 Κουταλιά αλεύρι
* Χυμός από 2 Λεμόνια
* 2 Φλυντζάνια νερό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και της προσθέτουμε σε ένα σκεύος με νερό αλάτι και χυμό λεμονιού,για να μην μαυρίσουν.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο ελαφρώς το ξερό Κρεμμύδι και προσθέτουμε τις αγκινάρες ,συμπληρώνουμε με τα φρέσκα Κρεμμυδάκια ,και τα σπόρια από τα κουκιά ( να συμπληρώσω, ότι εάν από τα κουκιά είναι τρυφερά τα βλαστάρια μπορούμε να τα προσθέσουμε μαζί ) προσθέτουμε τον άνηθο , αλάτι ,το πιπέρι και το νερό .Αφήνουμε να τραβήξουν το νερό και να ψηθούν.
Σε ένα μπολ έχουμε τον χυμό από τα λεμόνια βάζουμε και σάλτσα από το φαγητό μας και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας! 

Share
Artichokes with broad beans
Print the Recipe