ΥΛΙΚA:
* 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο),
* 2 κ.σ. ελαιόλαδο,
* 3-4 μικρά πράσινα κολοκυθάκια (το καλοκαίρι είναι πιο νόστιμα) ή 1 μεγάλο κολοκούθι (σε κύβους),
* 2 κ.γλ. άνηθο (ψιλοκομμένο),
* αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
* 6 αυγά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρω το κρεμμύδι με το λάδι σε μέτρια φωτιά (6/9) μέχρι να πάρει χρώμα και στην συνέχεια προσθέτω και γυρνάω και τα κολοκυθάκια για 3-4’.
Προσθέτω λίγο από τον ψιλοκομμένο άνηθο, την ζάχαρη και το αλατοπίπερο, κατεβάζω την φωτιά (4/9) και σιγοψήνω με κλειστό καπάκι για 10-15’ περίπου, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια αλλά να «κρατάνε».
Μόλις ψηθούν τα κολοκυθάκια, σε μέτρια φωτιά (5/9) ρίχνω τα αυγά, τ’ αφήνω να σταθούν για 20’’ κι ανακατεύω επαναλαμβάνοντας μέχρι να στερεοποιηθούν (αλλά να μην στεγνώσουν).
Πασπαλίζω με λίγο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ακόμα. Σερβίρω τ’ αυγά με τα κολοκυθάκια όσο ακόμα είναι ζεστά!