Parallax image

stufed vagetable

Greens & Vegetables
Next Project cabbage with potatoes cabbage with potatoes
Βροβιοί οι γλυκόπικροι Previous Project Βροβιοί οι γλυκόπικροι

stufed vagetable


Materials and Execution of Recipe

Υλικά:

* 4-5 ντομάτες
* 4 πιπεριές πράσινες
* 3 μελιτζάνες φλάσκες μικρές
* 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
* 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
* 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
* 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
* 1 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
* αλάτι και πιπέρι
* 2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
* 2 κούπες ρύζι για γεμιστά
* 2 μέτριες πατάτες

Εκτέλεση :

Πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες και τις μελιτζάνες, τις αδειάζουμε προσεκτικά με ένα κουταλάκι. Λιώνουμε την ψίχα από τις ντομάτες και τις μελιτζάνες χωριστά στο μούλτι. Αδειάζουμε με τις πιπεριές και πετάμε τα σπόρια. Τα τοποθετούμε όλα σε ταψί. Ανακατεύουμε λίγο αλάτι και πασπαλίζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
Ροδίζουμε σε λίγο λάδι το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι.Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το δυόσμο, τον άνιθο, αλατοπίπερο, τη μισή ψίχα από τις ντομάτες και όλη από τις μελιτζάνες. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.Γεμίζουμε τα λαχανικά κατά τα 3/4 περίπου, όχι μέχρι επάνω γιατί με το ψήσιμο το ρύζι φουσκώνει και θα χυθεί, και τα κλείνουμε με τα καπάκια τους.Κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια, τις αλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε στα κενά. Περιχύνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο λάδι, την υπόλοιπη ψίχα της ντομάτας και 2 φλυτζάνια νερό.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 1/2 ώρα περίπου. 

Share
stufed vagetable
Print the Recipe