Υλικά:
* ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
* ½ κιλό ξερά κουκιά
* ½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
* ζωμό λαχανικών ή νερό
* 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
* 1 κουταλιά πελτέ ντομάτα
* 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο (κρατήστε το μισό για το τέλος)
* αλάτι
* πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κουκιά και, μόλις τσιγαριστούν καλά, σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε ζωμό να τα σκεπάσει, τις ντομάτες, τον πελτέ και τον μισό δυόσμο. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει τον χρόνο του και να μαγειρευτεί.
Προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τον υπόλοιπο δυόσμο. Μόλις η σάλτσα δέσει και τα κουκιά μας ψηθούν, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Ευφροσύνη Κάτσουνα