Υλικά:
* 500 γρ. φασόλια γίγαντες
* 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
* 2 κρεµµύδια
* 1 µατσάκι µαϊντανό
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
* 1 µεγάλη ώριµη ντοµάτα
* 1 µέτρια ντοµάτα
* 2 καρότα
* 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
* ½ κουταλάκι του γλυκού κύµινο
* 3-4 σταγόνες λεµόνι
* 1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση :
Μουσκεύουµε για 8 ώρες τα φασόλια σε κρύο νερό. Στη συνέχεια τα βράζουµε 25 λεπτά, αφού τα ξεπλύνουµε, σε καινούργιο άφθονο νερό και τα σουρώνουµε. Ψιλοκόβουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουµε στο ελαιόλαδο. Ρίχνουµε ψιλοκοµµένο το μαιντανό, τον πελτέ ντοµάτας διαλυµένο σε νερό, τα µπαχαρικά ,το καρότο και το λεµόνι. Ανακατεύουµε και βάζουµε ακόµα 1 φλιτζάνι νερό. Βράζουµε τη σάλτσα περίπου 20 λεπτά. Βάζουµε τους γίγαντες σε ένα ταψί και ρίχνουµε από πάνω τη σάλτσα. Πασπαλίζουµε µε λίγο αλάτι και πιπέρι και τους ψήνουµε για 30-40 λεπτά στους 180 βαθµούς.