Parallax image

Makaronsalata

Salads
Next Project Μαυρομάτικα με βλήτα Μαυρομάτικα με βλήτα

Makaronsalata


Materials and Execution of Recipe

Υλικά:
(Για 6 μερίδες)

* 250 gr μακαρονάκι κοφτό
  (ή κάποιο της επιλογής σας)
* 250 gr κατεψυγμένα λαχανικά
  (καλαμπόκι, αρακάς, πιπεριά, καρότα)
* 5 - 6 αγγουράκια τουρσί
* 200 gr μαγιονέζα
* 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
* 3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή

Προετοιμασία:

Βράστε τα μακαρονάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό, αυστηρά αλ ντέντε. Στραγγίστε τα καλά και αφήστε τα να κρυώσουν.

Βράστε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό, επίσης αλ ντέντε, δηλαδή να είναι τραγανά. Στραγγίστε τα και ρίξτε τους παγωμένο νερό. Σε ένα σκεύος, αναμείξτε τα μακαρόνια με τα λαχανικά. Ψιλοκόψτε τα αγγουράκια τουρσί, την γαλοπούλα, προσθέστε τα στη σαλάτα και ανακατέψτε. Αν θέλετε να δώσετε μια πιο έντονη γεύση στη σαλάτα, μπορείτε αντί για γαλοπούλα να χρησιμοποιήσετε μπέικον, το οποίο θα σοτάρετε.

Βάλτε την σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Σε ένα σκεύος, αναμείξτε τη μαγιονέζα, το κέτσαπ και 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό. Ρίξτε το μίγμα της μαγιονέζας στη σαλάτα λίγο πριν την σερβίρετε, γιατί τα μακαρόνια έχουν την τάση να ρουφάνε τη μαγιονέζα, και αν σταθεί η σαλάτα στεγνώνει.

Μαρίνα Μαυρομάτη

Share
Makaronsalata
Print the Recipe