Parallax image

Chocolate cake

Tarts & Cakes
Salty cake Previous Project Salty cake

Chocolate cake


Materials and Execution of Recipe

Υλικά :

Για το Παντεσπάνι :

* 6 αυγά
* 200 γρ. αλεύρι
* 200 γρ. ζάχαρη
* 3 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκη
* 4 κ.σ. βούτυρο

Για τη γέμιση:

* 125 γρ. βούτυρο
* 200 γρ. κουβερτούρα
* 50 γρ. άχνη ζάχαρη

Για την επικάλυψη:

* ½ φλτζ αμύγδαλο φιλέ
* 2 κ.σ. σοκολάτα σε νιφάδες

Εκτέλεση:

Κάνουμε πρώτα το παντεσπάνι (δηλαδή ένα ελαφρύ κέικ - οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια οποιαδήποτε άλλη συνταγή για κέικ της αρεσκείας σας)
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη για 2 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε στο μίγμα το αλεύρι με το κακό ταυτόχρονα με το λιωμένο βούτυρο.

Βουτυρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 - 40 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σίτα / σχάρα (για να μην ιδρώσει) μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε ένα μεταλλικό σκεύος που είναι μέσα σε νερό που βράζει).
Μόλις λιώσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη.
Χτυπάμε το μίγμα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.

Κόβουμε το κέικ σε 3 οριζόντια μέρη. Χρησιμοποιούμε μεγάλο μαχαίρι ψωμιού (με δόντια).
Κρατάμε το ένα τέταρτο από την κρέμα-σοκολάτα στην άκρη για επικάλυψη.
Συναρμολογούμε ξανά το κέικ βάζοντας ανάμεσα στρώσεις με την κρέμα σοκολάτας.
Καλύπτουμε όλο το κέικ με το ¼ της κρέμας σοκολάτας που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με το φιλέ και τις νιφάδες σοκολάτας.

Share
Chocolate cake
Print the Recipe