Parallax image

Κολοκυθομελέτα με ξινομυζήθρα

Χόρτα & Λαχανικά
Next Project Λαχανοντολμάδες Λαχανοντολμάδες
Kolokithia me avgo Previous Project Kolokithia me avgo

Κολοκυθομελέτα με ξινομυζήθρα


Υλικά:
* 150 ml ελαιόλαδο
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή κομμένο σε ροδέλες
* 3 κολοκύθια μέτρια κομμένα σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκατοστού
* 1 μεγάλη κόκκινη ντομάτα περασμένη απο τον τρίφτη
* 5 αυγά
* αλάτι
* πιπέρι
* δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο όσο θέλετε
* ξινομυζήθρα όση λαχταράτε!

Εκτέλεση:

Σε ενα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κολοκύθια και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μαραθούν. Αν δεν βγάλουν αρκετά υγρά, προσθέτουμε λίγο νεράκι διότι πρέπει να είναι ψημένα μόλις προσθέσουμε τα αυγά.

Ακολουθεί η ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσουν τα υλικά μας και να μην έχουν μείνει πολλά υγρά. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και, όταν τα κολοκυθάκια είναι έτοιμα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο και  ρίχνουμε τα αυγά συνεχίζοντας το μαγείρεμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά αναποδογυρίζοντας με ένα πιάτο προσεκτικά να μην διαλυθεί.

Όταν ψηθεί καλά και από τις δυο πλευρές, σερβίρουμε με τη μυζήθρα από πάνω.

Ευφροσύνη Κάτσουνα

jakaa
Κολοκυθομελέτα με ξινομυζήθρα
Tulostaresepti