Υλικά:
* μπόλικο ελαιόλαδο
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1 σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια
* 6 – 7 αγριόπρασα κομμένα σε κομμάτια μήκους 5 εκατοστών
* 1 μάτσο σέλινο (φύλλα μόνο)
* 1 ποτήρι λευκό κρασί
* ζωμό λαχανικών ή νερό
* αλάτι
* πιπέρι
* χυμό από ένα λεμόνι
* αλεύρι
* λίγο νερό
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη σελινόριζα και μετά από λίγο τα πράσα. Μόλις μαραθούν λίγο, ρίχνουμε και το σέλινο. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις φύγει το αλκοόλ, προσθέτουμε ζωμό να τα σκεπάσει και λίγο παραπάνω.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο για ένα μισάωρο περίπου. Αλάτι και πιπέρι λίγο πριν το κατεβάσουμε και έτοιμο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με λίγο νερό να διαλυθεί. Σιγά - σιγά με μια κουτάλα προσθέτουμε σάλτσα από το φαγητό ανακατεύοντας, να ενωθούν τα υλικά μας. Περιχύνουμε το φαγητό μας και ανακινούμε λίγο την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού.
Συνοδεύεται άριστα με μυζήθρα ή λίγη πικάντικη φέτα και λευκό κρασί.
Ευφροσύνη Κάτσουνα