Υλικά:
* 1 κιλό ζυγούρι κομμένο σε μερίδες
* νερό
* 1 ντομάτα μεγάλη και ώριμη
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* λεμόνι (αν θέλετε)
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κρέας. Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε το κρέας καλά, αφαιρώντας τον αφρό με μια σουρωτή κουτάλα ή ένα σουρωτήρι.
Στα μισά περίπου της διαδικασίας προσθέτουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι ολόκληρα.
Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα μας να σιγομαγειρευτεί. Αλατοπιπερώνουμε καλά και, μόλις το κρέας μας μαγειρευτεί, το σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Σουρώνουμε τη σούπα και σερβίρουμε με ένα κομμάτι κρέας και μπόλικο λεμόνι.
Ευφροσύνη Κάτσουνα