Υλικά:
* 1500 ml καλό λευκό κρασί (προτιμώ ξηρό)
* 30-50 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
* 400 γραμμάρια ζάχαρη (εγώ βάζω καστανή και για χρώμα)
* 1 ξύλο κανέλα Κεϋλάνης
* 5-6 γαρίφαλα
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μεγάλη γυάλα που κλείνει αεροστεγώς. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει λίγο η ζάχαρη. Κλείνουμε και αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για 15 μέρες. Αν δεν θέλουμε έντονη γεύση, μετά από τρεις ημέρες βγάζουμε το ξύλο της κανέλας. Συχνά ανακινούμε τη γυάλα, ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
Γεωργία Κουτσούκου