Υλικά :
* 1 κιλό χταπόδι
* ½ κιλό µακαρόνι κοφτό
* 1 ποτήρι ελαιόλαδο
* 1 κρεµµύδι
* ½ κιλό ντοµάτες
* 1 ποτήρι του κρασιού κρασί
* αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
Πλένουµε το χταπόδι και το κόβουµε µικρά κοµµάτια. Τσιγαρίζουµε το κρεµµύδι µε το λάδι και ρίχνουµε το χταπόδι να πάρει µερικές βράσεις. Το σβήνουµε µε κρασί και το αφήνουµε να βράσει ακόµα λίγο. Στη συνέχεια ρίχνουµε τις ντοµάτες αλεσµένες και το πιπέρι και τα αφήνουµε να ψηθούν καλά. Βγάζουµε το χταπόδι από την κατσαρόλα, προσθέτουµε λίγο νερό επιπλέον και αφού βράσει ρίχνουµε τα µακαρόνια και τα ψήνουµε. Τα σερβίρουµε µαζί µε το χταπόδι σε µια πιατέλα.