Parallax image

Κρεατότουρτα Κρητική

Πίτες & Καλιτσούνια
Next Project Κρητική πίτα με απάκι Κρητική πίτα με απάκι
Κολοκυθόπιτα Previous Project Κολοκυθόπιτα

Κρεατότουρτα Κρητική


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά για τη γέμιση:

* 1 κιλό κατσίκι
* 1 κιλό μυζήθρα
* 100 γραμ. στάκα
* 100 γραμ. βούτυρο
* αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
* 1 λεμόνι
* 50 γραμ. σουσάμι

Υλικά για το ζυμάρι:

* 1 κιλό αλεύρι
* 30 γραμ. μαγιά μπύρας
* 2 αυγά
* 100 γραμ. ελαιόλαδο
* 100 γραμ. γιαούρτι
* 100 γραμ. γάλα
* ζωμό απο κατσίκι όσο σηκώσει
* λίγο δυόσμο

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κατσικάκι μας καλά,έπειτα το κρυώνουμε και το ψιλοκόβουμε.
Φτιάχνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε το φύλλο.Σε ένα ταψί τοποθετούμε ένα φύλλο,το οποίο κατά μήκος και κατά πλάτος πρέπει να περισσεύει από το ταψί περισσότερο από 5 πόντους.
Στρώνουμε το 1/3 από το κρέας και το 1/3 από την μυζήθρα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τρείς φορές.Αλείφουμε με στακοβούτηρο,σκεπάζουμε με το τελευταίο ζυμάρι,το αυγώνουμε.
Έπειτα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 160ο C.

Κοινοποιήστε
Κρεατότουρτα Κρητική

Εκτυπώστε τη συνταγή