Parallax image

Καλιτσούνια με τυρομάλαμα

Πίτες & Καλιτσούνια
Next Project Καλιτσούνια χορτάρινα Καλιτσούνια χορτάρινα
Καλιτσούνια με σπανάκι Previous Project Καλιτσούνια με σπανάκι

Καλιτσούνια με τυρομάλαμα


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά για τη γέμιση:

* 3/4 κιλού χανιώτικη μυζήθρα
* 1/4 κιλού τυρομάλαμα
* 1 αυγό
* 2 κουταλάκια δυόσμο ψιλοκομμένο

Υλικά για το φύλλο:

* 2 ποτήρια νερό
* 1 κουταλάκι αλάτι
* 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
* 1 σφηνάκι τσικουδιά ή χυμό λεμονιού
*περίπου 1 κιλό αλεύρι (η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική, να ανοίγει εύκολα με τον πλάστη)

Ακόμα:

* 1-2 αυγά χτυπημένα για την επάλειψη
* σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τη ζύμη για το φύλλο ανακατεύοντας τα υλικά και την αφήνετε στην άκρη. (Η ζύμη πρέπει να «ξεκουραστεί» λίγο για να ανοίγει πιο εύκολα το φύλλο.)
Ετοιμάζετε τη γέμιση ανακατεύοντας καλά τα τυριά με το δυόσμο. Χτυπάτε το αυγό και αναμιγνύετε.
Χωρίζετε τη ζύμη σε τρία μέρη για ευκολία στο άνοιγμα. Αλευρώνετε καλά μια επιφάνεια και ανοίγετε κάθε μπαλάκι ζύμης σε φύλλο, με τον πλάστη.
Χρησιμοποιώντας ως οδηγό ένα πιατάκι του τσαγιού κόβετε με τη ρόδα ή με μαχαίρι από κάθε φύλλο στρογγυλά κομμάτια.
Στο κέντρο κάθε κομματιού βάζετε μια κουταλιά γέμισης και διπλώνετε αντικρυστά τις άκρες προς το κέντρο ώστε να σχηματιστεί ένα τετράγωνο καλιτσούνι (θα βοηθούσε αν έχετε δει την τελική μορφή, μοιάζει με φάκελο).
Τοποθετείτε τα καλιτσούνια σε λαδωμένα ταψιά ή λαμαρίνες, αλείφετε την επιφάνειά τους με αυγό και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί το φύλλο (περίπου 20 λεπτά).
Τρώγονται ζεστά ή κρύα.

Κοινοποιήστε
Καλιτσούνια με τυρομάλαμα

Εκτυπώστε τη συνταγή