Υλικά :
* 1/2 κιλό φακή
* 2 κουταλιές πελτέ
* 1 κρεμμύδι
* 1 φύλλο δάφνη
* 1 φύλλο πορτοκαλόφυλλο ( αποξηραμένο )
* Αλάτι, πιπέρι
* 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Aφού πλύνουμε καλά τις φακές τις βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν με νερό για 10 λεπτά περίπου. Στραγγίζουμε το νερό και βάζουμε καθαρό, όσο να τις καλύπτει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη,το πορτοκαλόφυλλο και το λάδι. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει η φακή και να δέσει η σάλτσα.